Boeddhistische meditatie voor beginners

Deze meditatie is geïnspireerd op een boeddhistische les van Lama Zeupa voor beginners: leren mediteren. Ik wil niet de pretentie hebben om boeddhistische meditaties aan te reiken, gezien ik geen boeddhistische lerares ben. Maar als boeddhiste wil ik niet nalaten deze heel interessante lessen te delen met jullie. Weet dat dit dus eigenlijk gewoon interpretaties zijn van mij, geïnspireerd op boeddhistische lessen en eigenlijk geen boeddhistische mediaties op zich.

De bedoeling is dat je hier zonder audio mee aan de slag gaat. Maar om het je gemakkelijk te maken en je van dichterbij te begeleiden, heb ik er toch een audio van gemaakt. Je kan dus een paar keer met audio trainen om dan later zonder audio verder te doen.

Zijn recept is om dagelijks 5 minuten ‘s ochtends te oefenen en 10 minuten ‘s avonds en om dan na 3 maand te evalueren wat het je gebracht heeft.