Contact maken en luisteren

Leren contact maken met een emotie in 4 stappen

In deze oefeningenreeks gaan we verder leren contact maken met een emotie of vaag gevoel in ons lichaam in 4 stappen. We gaan terug op zoek naar woorden die weergeven hoe we ons voelen en zien welk effect het benoemen heeft op de gevoelde emoties in het lichaam.  Zo gaan we emoties veel ruimte geven. Na een introductie-oefening met meer uitleg, gaan we verder oefenen met minder instructies en begeleiding.

Oefening 1:     introductie-oefening – 9 min

Tip:  doe voor deze oefening eerst de oefening ‘mijn hoogste potentieel‘ om je gewaarzijn ‘op te warmen’ Neem de energie en mindset uit die oefening mee naar deze oefening.

Oefening 2:     verdiepingsoefening – 10 min

Tip:  Bij een onduidelijk gevoel, doe dan een langere oefening en neem dan voldoende stilte om erbij te blijven en er open niet-wetend naar te luisteren. Is het gevoel overduidelijk, neem dan gerust een kortere oefening.

Oefening 3:     verdiepingsoefening – 20 min

Contact maken en leren luisteren naar een emotie in 6 stappen

In een volgende fase kan je dan 2 extra stappen toevoegen: leren luisteren naar je lichaam. Daarin gaan we leren luisteren naar deze emoties. We stellen hierbij vragen aan onze innerlijke wijsheid. Niet via het denken, maar vanuit het contact met de gevoelde emoties in ons lichaam. Daarom is het belangrijk eerst voldoende lang te oefenen met de eerste vier stappen.

Oefening 4:     introductie-oefening – 17 min

Oefening 5:     verdiepingsoefening – 15 min

Oefening 6:     verdiepingsoefening – 31 min

Naar de volgende oefening