Integratie in het dagdagelijkse leven

The only reality we have, is happening here and now -this is it. If we miss it because we are caught up in our daydreams, memories, hopes and fears, then our whole life is lived as though we are asleep. (Jetsunma Tenzin Palmo)

MINDFUL PROEVEN MET JE ZINTUIGEN

Je kan op deze manier bewust muziek beluisteren, je bewust zijn van de eerste hap van je maaltijd, een lekker wijntje of het strelen van de wind op je huid bij een warme zomerdag. Je zal merken dat je ervaring van die muziek, die hap of dat wijntje veel rijker wordt.

Als je wil kan je je verdiepen in het proeven met je oren van geluiden via de volgende audio:

Oefening:     introductie tot mediteren op geluiden 10 min

bewust douchen of poetsen

Bij het tanden poetsen, koken, afwassen, douchen, poetsen, stappen,… kan je volledig bewust zijn van alle handelingen die je stelt in het hier en nu. Je kan bij alles wat je doet in je leven deze mindful aandacht bij je activiteit brengen en het hier en nu ten volle beleven. Als je merkt dat je in je hoofd terechtkomt, merk dit dan op met een milde niet-oordelende aandacht en keer terug naar de zintuigelijke ervaring van die activiteit in het hier en nu.

Zo stap je even uit je hoofd en in het leven!

DOE ook EENs een WANDELMEDITATIE
Genieten van DE NATUUR

Je kan ook de natuur gebruiken en in de loop van je dag en passant bij het zien van een bloem, boom of wolk of bij het horen van een vogelgeluid je volle bewustzijn brengen en het moment eventjes ten volle beleven, van moment tot moment. Je zal merken wat voor een transformerend effect dit op je dag kan hebben.

Doe ook eens deze zie-meditatie in de natuur:

DE ADEM ALS RUSTPUNT DOORHEEN JE DAG

Ga af en toe drie keer bewust ademhalen. `Bvb in moeilijke momenten of in momenten waar je dubbel en dik wil van genieten.

Op sleutelmomenten van je dag 10 keer bewust ademhalen. Bvb als je op je werk toekomt tijdens het opstarten van je computer. Als je thuis komt vooraleer je aan iets anders begint.

Wil je dit weldadige effect graag verdiepen?

Doe dan ook eens een formele meditatie-oefening om je brein te trainen om ten volle in het hier en nu te zijn! Als je dit regelmatig traint, zal je merken dat je beleving in het dagdagelijkse leven ook verandert. Er is namelijk een transfer van de formele meditatie-oefeningen naar het dagdagelijkseleven. Je leven wordt kleurrijker en helderder. Je stapt nog meer uit het hoofd, midden in het leven!