Module 6: Veerkracht in moeilijke tijden

Wat vind je in deze module?

Stress is een heel normaal en gezond fenomeen, dat ons het gevoel geeft dat we leven. Zeker als we ons leven proberen zinvol in te richten en in de richting van onze waarden gaan. Als onze automatische piloot aan het stuur zit op momenten van ‘stress’, dan riskeren we meegenomen te worden in een negatieve spiraal die nog meer lijden veroorzaakt dan aanvankelijk aanwezig is. De gebeurtenissen rondom ons gaan dan oude gedachtepatronen, emoties, en lichamelijke gewaarwordingen activeren die vaak nutteloos zijn en ons alleen maar in een slecht humeur brengen. 

Soms kan je dan helemaal door je eigen lijden overspoelt worden en compleet crashen. Dan heb je dringend nood aan psychische EHBO. In deze module vind je een waaier aan oefeningen die je kan toepassen op momenten van momenten van stress, je moeilijkste momenten of van overspoeling door emoties. 

We komen allemaal modder tegen in het leven en in onszelf. In deze module gaan we aan de slag met die momenten waarop we het diepste zitten. Op onze moeilijkste momenten komen we onszelf tegen. Dit zijn dus hele rijke momenten om uit te leren over jezelf en zelfwijsheid op te doen. Deze moeten we dus zeker benutten. Dit is daarom dé moment om wat je hier eerder getraind hebt te gaan toepassen. En dat gaan we dan ook doen door hier onze veerkracht verder uit te bouwen. We gaan hier direct met onze modder aan de slag om deze als brandstof te gebruiken bij het tot volle bloei brengen van ons menselijke potentieel. Dus hoe meer lijden, hoe mooier je lotusbloem!