Online modules

MODULE 1: MINDFULNESS TRAINING

Mindfulness is dé basisvaardigheid hier! We cultiveren hier een niet-oordelende, niet-resultaatgerichte, milde opmerkzaamheid waarbij we ruimte kunnen geven aan datgene wat er is. In de latere modules maken we gebruik van deze vaardigheid om bij onze innerlijke ervaring te blijven en zo ons zelfhelend vermogen aan te spreken. We gaan mindfulness leren in 3 stappen: aandacht trainen,   helder waarnemengewaarzijn verruimen.

MODULE 2: HEARTFULNESS TRAINING

Wist je dat je positieve emoties ook kan trainen? Ga onmiddellijk aan de slag om jouw positieve emoties  zoals basisveiligheid, dankbaarheid, zelfcompassie, liefdevolle vriendelijkheid, vreugde … te cultiveren. Het bevordert bovendien het oxytocine hormoon, wat je draagkracht en stressbestendigheid verhoogt.

 

MODULE 3:  LEEF! JE LEVEN TEN VOLLE

Voor iedereen ziet een zinvol leven er anders uit. Hier gaan we kijken naar wat voor jou specifiek je leven zinvol maakt en of je die waarden wel voldoende plek geeft in je leven. We identificeren ook je innerlijke demonen die roet in het eten gooien, zoals moeilijke gedachten of pijnlijke emoties. Daarmee gaan we dan in de volgende twee modules aan de slag.

 

MODULE 4: OMGAAN MET GEDACHTEN

Sommige gedachten kunnen ons helemaal gaan inpalmen en zo groots lijken, dat ze al de rest in de weg staan. Loop jij ook wel eens vast in dezelfde piekermolens (één van dé oorzaken voor depressie)? Van negatieve gedachten afgeraken is helemaal niet zo makkelijk! Hier leren we hoe met gedachten omgaan, zonder ertegen te vechten, zonder dat ze ons leven beheersen.

 

MODULE 5: OMGAAN MET EMOTIES

Emoties zoals verdriet, woede… kunnen soms zo overspoelend zijn dat ze ons helemaal overnemen. Hier leren we naar emoties kijken en ze te ruimte geven. Zo kunnen ze hun eigen natuurlijke verwerkingsproces afleggen in ons lichaam, zonder dat we er hoeven mee samen te vallen. Soms hebben emoties ons ook iets belangrijks te vertellen als we er op focussen en ernaar leren luisteren.

 

MODULE 6: TRANSFORMATIE

Om ons innerlijke potentieel de kans te geven om zich te ontplooien en tot bloei te komen, werken we met onze eigen modder. Soms zijn er stukken in onszelf die ons willen beschermen, maar ons daardoor net ook klein houden. Door hier met vriendelijke aandacht bij te blijven, kunnen we deze bevrijden en zo tot helpende energie transformeren. Net zoals je modder kan transformeren tot een heel bruikbare en mooie pot.

 

MODULE 7: VEERKRACHT

Soms kan je helemaal door je eigen lijden overspoeld worden en compleet crashen. Dan heb je dringend nood aan psychische EHBO! Net met die momenten waarin we het diepste zitten, gaan we hier aan de slag. Het is hét moment om toe te passen wat je hier eerder hebt getraind en zo je veerkracht verder uit te bouwen.