Feeding your demons

  • Heb jij soms ook last van innerlijke monstertjes die je beletten je leven voluit te leven?
  • Een innerlijke verdrietje dat ergens diep verscholen in je zit?
  • Hele oude emotionele wondes?
  • Een slachtofferrol, een streng über-ik?
  • Of andere innerlijke demoontjes die je allerlei negatieve gedachtes of zelfkritiek toefluisteren en je beletten de dingen te doen die je echt graag wil?

Ik gids jou doorheen deze innerlijke reis

Dit is een techniek waarbij je in conversatie gaat met je innerlijke monstertjes én je innerlijke wijsheid. In dit proces gaan we nog een stapje verder dan hoe we gewoonlijk via ACT (Acceptance & Commitment Therapy) werken met onze innerlijke demonen, zoals gedachten, emoties,…. We gaan visualisatie gebruiken om er niet langer mee samen te vallen en ze van op een afstandje te kunnen bekijken. En we gaan ermee in dialoog via stoelenwerk. Door je onderliggende noden waarvan ze uiting blijken te zijn, te voeden, transformeer je ze tot bondgenoten met de kracht die ze inherent al in zich dragen! Vandaar dat we spreken over ‘feeding your demons’. Zo herwin jij jouw inherente kracht en kan je terug je leven ten volle leven.

Als psycholoog en gecertificeerde FYD therapeut begeleid ik bij jou deze innerlijke reis. De Feeding your Demons methodiek is wetenschappelijk onderzocht en maakt gebruik van Westerse psychotherapeutische technieken en is geïnspireerd op eeuwenoude traditionele boeddhistische methodes.

  • Ik gids jou hier het liefste life doorheen in mijn privé-praktijk te Lede, maar ook online is dit mogelijk.
  • In een eerste sessie (50 min, 55€) leren we elkaar beter kennen, krijg ik zicht op de dingen waar jij mee worstelt en bekijken we samen wat deze techniek voor jou zou kunnen betekenen. Zo kunnen we tijdens de feeding your demons sessie volop focussen op het proces zelf dat we faciliteren via deze methodiek.

–> Maak een afspraak met me via annelies@mindtraining.be of bel me op +32472/023015.

Wat is het Feeding your demons proces?

We gebruiken deze techniek om los te komen van je pijn en brengen deze goed in beeld door ze buiten je te visualiseren. Op die manier val je er niet langer mee samen en kan je ernaar kijken vanuit een punt van breder gewaarzijn in jezelf (wij psy’s hebben daar een moeilijke woord voor: “defusie”). Maar…! eerst gaan we de pijn toelaten en volledig doorvoelen in het lichaam. Pas dan kan er ruimte komen om het lijden beter te zien, de onderliggende noden te verkennen en ernaar te luisteren, te horen welke boodschap erin schuilt. Via stoelenwerk maken we deze innerlijke dialoog tastbaar. Vervolgens gaan we de energie van je innerlijke demon transformeren, door deze te voeden met wat hij nodig heeft. Zo kom je in contact met de kracht die in de geblokkeerde energie van je demon vervat ligt en kan je deze kracht bevrijden en tot een bondgenoot maken.