Focussen in 14 stappen

In deze oefeningen gaan we terug contact maken en luisteren naar een gevoel in het lichaam. En deze keer doen we dat in 14 tussenstapjes.

Deel 1: contact maken met een emotie in 7 stappen

Oefening 1: contact maken in 7 stappen – 8min

We gaan onze felt sense nabijheid geven zoals een vriend, begroeten, er woorden voor zoeken en dan kijken of onze woorden kloppen met het levendige gevoel in ons lijf. Als het gevoel in ons lijf verandert, ontvangen we dat. Dit is anders dan piekeren of je uit je problemen denken. Hier verwerk je op een ander niveau.

Dit is een oefening met minimale instructies. Dus het is goed als je al wat van  de andere oefeningen uit deze reeks achter de rug hebt.

Deel 2: luisteren naar een gevoel in 7 stappen

Nadat we in deel 1 contact hebben gemaakt in 7 stappen, zijn we klaar om het gezelschap te houden en er de tijd voor te nemen om te luisteren naar de felt sense. We kijken of het je iets te vertellen heeft, we gaan er meer voeling mee proberen krijgen en het warme vriendelijkheid geven. Vervolgens gaan we er vragen aan stellen.

Oefening 2: luisteren naar je gevoel in 7 stappen – 8 min

Ook deze is een korte oefening met weinig tekst en uitleg en snelle kadans. Dus je hebt best al wat oefenervaring achter de rug en niet aan te raden bij vage onduidelijke gevoelens, die meer tijd vragen om beluisterd te worden.