Mediteren met symbolen van kracht

Versterk je inherente kwaliteiten met metafoor-meditaties

Via symboliek maken we contact met jouw inherente krachtige potentieel aan kwaliteiten. Deze verrijken je leven en kunnen ook steunend zijn om naar moeilijke emoties te kijken.

Je innerlijke kwaliteiten en wijsheid ont-dekken

Wat helpend kan zijn als voorbereiding op deze oefeningen (maar het is geen must), is aan de slag gaan met oefeningen uit de ‘heartfulness‘ module, zoals de oefeningen ‘warm present zijn‘, de oefening ‘my social field‘, ‘je veilige plek‘ of een oefening in liefdevolle vriendelijkheid.

Lojong: gronden in je natuurlijke kwaliteiten voor transformatie van je modder

Deze meditatie is geïnspireerd op de psychologische technologie van een eeuwenoude traditie van lojong meditatie uit het Tibetaans Boeddhisme. We maken ook gebruik van  methodieken uit de Westerse psychologie (zoals focusing). Ik laat jou zelf op zoek gaan naar symbolen om te werken met jouw transformatie-proces, of deze symbolen nu christelijk, atheïstisch of boeddhistisch zijn, maakt hier niet uit. We bouwen de lojong beoefening stapsgewijs op, om dan de volledige lojong in 4 stappen te doen en dit ook toe te passen op de moeilijkheden die we op ons pad tegenkomen.

  • Stap 1: gronden in stevigheid en universele kracht
  • Stap 2: de geest tot rust brengen met de adem
  • Stap 3: contact maken met universele grenzeloze liefde
  • Stap 4: contact maken met innerlijke pijn via mededogend ademen en visualisatie

Innerlijke ont-dekkingsreis

In deze oefeningen ga je verder jouw inherente universele potentieel blootleggen en cultiveren. Je kan de onderstaande oefeningen als een elkaar opeenvolgend traject doorlopen om je innerlijke potentieel volledig te ont-dekken. Deze oefeningen staan achter een login omdat ze pas toegankelijk zijn als ik zicht heb op jouw proces. Lees hier meer over dit traject.