Met mindfulness aan de slag

“Heel fijn om op deze manier bij mezelf te komen” – Judith

Mindfulness meditatie ook als zelfzorg voor hulpverleners en zorgverleners

Mindfulness is het fundament voor een wakkere, hartelijke, afgestemde aanwezigheid bij jezelf in relatie tot de ander. Aanwezigheid in het hier en nu via de zintuigen, en ook binnenin voor zelfonderzoek.

Mindfulness/heartfulness is de eerste stap naar mentale balans, (veer)kracht en om je leven terug in eigen handen te nemen. Je wordt je niet alleen meer bewust van het brede palet aan ervaringen doorheen je dag, maar ook van de dingen die binnen in je leven. Je gedachten, je emoties, je oude pijnen die soms nog meespelen en je ervaring subtiel bijkleuren of verdonkeremanen. Je leert zien hoe deze jouw leven soms bepalen, beperken, determineren of tot zelf-vervullende profetieën leiden. Je krijgt meer zicht op je automatische patronen om met deze moeilijkheden om te gaan. Door je gedachten, gevoelens en automatische patronen bewust in de aandacht te brengen, leer je een stukje hoe je jezelf hiervan kan bevrijden. Zo kan je vrijer in je leven en je relaties staan, zonder overschaduwd te worden door deze onbewuste zaken.

Vanuit mijn ervaring met de valkuilen op dit pad wijs ik je de weg! Mijn grootste peilers zijn wetenschappelijk onderzoek, en ook mijn eigen ervaring met mindfulness en boeddhistische meditatie sinds 1995. Lees en bekijk hier meer over mijn visie en de aard van deze online technieken.

Je krijgt hierbij toegang tot mijn online schatkist boordevol oefeningen en meerdaagse challenges om je meditatie praktijk op te starten of te verdiepen.

Meer over de wetenschappelijke onderbouw →

Naast mijn privépraktijk doceer ik mindfulness en e-hulp aan hulpverleners of coaches in Arteveldehogeschool. In 2019-2020 bouwde ik als founding mother het gratis online leerplatform vaardigleven.be voor hulpverleners en cliënten in Vlaanderen.

Meer over mijn opleiding en ervaring →

Een sessie kost 60 € (50 min) of 40€ voor een korte coaching online (30 min).

Ik ontsluit voor jou hierbij alle oefeningen uit de online schatkist en gids jou hier doorheen.

Deze sessies gaan door in mijn praktijkruimte in Lede of online via VDO-bellen.

Al zeg ik het zelf, soms kan dat toch ongelofelijk deugd doen zo n half uurtje mediteren ‘s ochtends! 🧘‍♂️ Ook al is de monkeymind 🐒 🐵 al heel actief…  En zo n boostersessietje ‘s avonds voor het slapen gaan, zo eventjes verruimen en jezelf in n warm bad van liefde dompelen, geeft de slaap toch wel extra kwaliteit erna. 😌 Maar wat extra stappen, zwemmen of dansen kan daar zeker ook in bijdragen 😁

Groetjes, Annelies