Met mindfulness aan de slag

“Heel fijn om op deze manier bij mezelf te komen” – Judith

  • Wil je meer in het hier en nu leven en de rijkdom van elk moment ten volle proeven?
  • Wil je vanuit je innerlijke stevigheid leren accepterend omgaan met moeilijke gedachten, emoties of andere innerlijke demonen en zo veerkrachtiger door het leven gaan?

Mindfulness is het fundament voor een wakkere, hartelijke, afgestemde aanwezigheid bij jezelf in relatie tot de ander. Aanwezigheid in het hier en nu via de zintuigen, en ook binnenin voor zelfonderzoek.

Mindfulness meditatie ook als zelfzorg voor hulpverleners en zorgverleners

Meer over de wetenschappelijke onderbouw →

Mindfulness/heartfulness is de eerste stap naar mentale balans, (veer)kracht en om je leven terug in eigen handen te nemen.

  • Je wordt je niet alleen meer bewust van het brede palet aan ervaringen doorheen je dag, maar ook van de dingen die binnen in je leven, je gedachten, je emoties, je oude pijnen die soms nog meespelen en je ervaring subtiel bijkleuren.
  • Je leert zien hoe deze jouw leven soms bepalen, beperken, determineren of tot zelf-vervullende profetieën leiden.
  • Je krijgt meer zicht op je automatische patronen om met deze moeilijkheden om te gaan.
  • Door je gedachten, gevoelens en automatische patronen bewust in de aandacht te brengen, leer je een stukje hoe je jezelf hiervan kan bevrijden.
  • Zo kan je vrijer in je leven en je relaties staan, zonder overschaduwd te worden door deze onbewuste zaken.

Al zeg ik het zelf, soms kan dat toch ongelofelijk deugd doen zo n half uurtje mediteren ‘s ochtends! 🧘‍♂️ Ook al is de monkeymind 🐒 🐵 al heel actief…  En zo n boostersessietje ‘s avonds voor het slapen gaan, zo eventjes verruimen en jezelf in n warm bad van liefde dompelen, geeft de slaap toch wel extra kwaliteit erna. 😌 Maar wat extra stappen, zwemmen of dansen kan daar zeker ook in bijdragen 😁

Groetjes, Annelies