Ontmoet je beschermende bondgenoot

Om contact te kunnen maken met liefde en positieve energie in en rondom ons, gaan we gebruik maken van een visualisatie van een beschermende weldoener. In de introductieversie help ik je om deze visualisatie op te bouwen. Als je iets aan deze oefening hebt, kan je ze verdiepen met de onderstaande audio met minder instructies.

We maken ons een voorstelling van een aanwezigheid die warmte uitstraalt, een bepaalde kracht in zich draagt, liefde en mededogen naar ons uitstraalt, ons een veilig gevoel geeft, rechtvaardigheid belichaamt en bescherming en steun biedt,… Deze beschermende weldoener is een eigen ideaalbeeld of collage van alles wat voor jou positiviteit belichaamt of waarden die je een goed gevoel geven. We laten ons hierbij inspireren door personages uit ons leven, kindertijd, de geschiedenis, idolen, … We laten dit beeld van de beschermende weldoener levendig worden en baden in de positieve energie die deze naar ons uitstraalt. Vervolgens staan we stil bij de emoties en lichamelijke sensaties die dit bij ons teweegbrengt. Deze oefening kan ook sterke emoties van gemis of verdriet bij ons teweegbrengen.

Oefening 1: mijn beschermende bondgenoot – intro – 19 min

Oefening 2: de beschermende bondgenoot verdiepen – 12 min

Tip! Ook als we pijn voelen kunnen we deze beschermende weldoener oproepen om ons dit te helpen dragen en ons niet volledig in wanhoop te laten wegzakken.

Oefening 3: de beschermende bondgenoot kort – 9 min