Je leven waardevol vorm geven

Bouw aan je levenskompas met onderstaande oefeningen in zelfonderzoek.

Je zou bij het uitbouwen van een waardevol leven wel wat innerlijke demoontjes kunnen tegenkomen. Probeer het eens met een waarde te kiezen die je in actie brengt. Vul je ‘Neem je leven in eigen handen’-blad verder aan met je actiestappen en je innerlijke demonen.

Hoe kan mindfulness en heartfulness je vergezellen op je levenspad? Door deze vaardigheden in te zetten in het omgaan met je innerlijke demonen, verliezen ze de controle over je. Ze blijven je mee vergezellen op je pad, maar zitten in je valiesje en niet langer achter het stuur van je leven. In plaats van je aandacht te besteden aan het vechten met je demonen, laat je ze toe en laat je ze terzelfdertijd los. Zo kan je al je aandacht besteden aan je leven uitbouwen volgens jouw waarden, zonder gevangen te zitten in je comfortzone. Leer je demonen en je strategieën om er mee om te gaan beter kennen, om er vervolgens mindful mee te leren omgaan in de volgende fase in dit leerplatform.

Sommige zaken leren we niet in één twee drie. We leren ze met vallen en opstaan. Zo ook met deze oefening om je waarden in actie te brengen. We gaan stapje per stapje.

Autobiografie in vijf hoofdstukken

Hoofdstuk 1: 

Ik wandel in de straat. 

Er is een diep gat in de stoep. 

Ik val erin. 

Ik ben verloren … Ik voel me hopeloos. 

Het is mijn schuld niet. 

Het duurt eeuwig om er terug uit te raken. 

 Hoofdstuk 2:

Ik wandel in dezelfde straat. 

Er is een diep gat in de stoep. 

Ik doe alsof ik het niet zie. 

Ik val er opnieuw in. 

Ik kan niet geloven dat ik terug op dezelfde plaats ben. 

Maar het is mijn schuld niet. 

Het vraagt nog altijd veel tijd om er uit te raken. 

 Hoofdstuk 3:

Ik wandel in dezelfde straat. 

Er is een diep gat in de stoep. 

Ik zie dat het er is. 

Ik val er toch in… Het is een gewoonte. 

Mijn ogen zijn open. 

Ik weet waar ik ben. 

Het is mijn schuld. 

Ik ga er onmiddellijk uit. 

 Hoofdstuk 4:

Ik wandel in dezelfde straat. 

Er is een diep gat in de stoep. 

Ik wandel er omheen.  

Hoofdstuk 5:

Ik wandel in een andere straat