Challenges

In deze meerdaagse challenges neem ik je elke dag bij de hand en bouwen we samen stap voor stap verder aan je pad. Per dag krijg je mind-training, reflectie-oefeningen en integratie-oefeningen die op elkaar voort bouwen.

7-daagse challenge “Uit je hoofd in je lijf”

Train je lichaamsbewustzijn

Train je lichaamsbewustzijn in 7 dagen/stappen. Je oefent je om meer voeling te krijgen met je lijf en zo je eigen signalen beter waar te nemen. Via je lichaam als ankerpunt leer je telkens terug te keren naar het hier en nu en leer je de rijkdom van je lichaam ervaren. Op die manier train je ook je brein! Dit is ook een fundamentele vaardigheid die je in de latere fases nodig hebt om te leren voeling krijgen met emoties in je lichaam.

Meer over deze challenge  →

Naar de challenge →


14-daagse challenge “De adem als rustpunt nemen”

Train je focus en helderheid

Tijdens 2 weken gaan we elke dag samen 20 minuten oefenen. Uit onderzoek blijkt dat elke dag 20 minuten formeel oefenen, je brein al verandert en je mentaal welzijn significant verhoogt (Gotink et al, 2016). We gebruiken de adem als ankerpunt in het hier en nu om de geest te stabiliseren en tot rust te brengen. Dit vergroot je focus en de helderheid van je geest.

→ Naar de challenge


8-daagse challenge “Acceptatie”

“Mentale en fysieke weerbaarheid oefenen via het lichaam”

Met acceptatie via het lichaam leg je de basisfundamenten voor je veerkracht of psychische en lichamelijke weerbaarheid. In dit lichaamsgericht en ervaringsgericht leerproces train je stapsgewijs je lichaam en geest. Alles wat je in de oefeningen tegenkomt is krachtvoer voor jouw training van je bewustzijn, neuroplasticiteit en legt de basis voor je vaardigheid in het omgaan met emoties.

Meer over deze challenge  →

Naar de challenge →


9-daagse challenge: “Open your mind”

Bewustzijn verruimen en scherpzinnig waarnemen

In deze challenge krijg je een selectie van oefeningen die op elkaar voortbouwen om geleidelijk aan je bewustzijn vertrouwd maken met andere zintuiggebieden en te openen naar keuzeloos gewaarzijn. We leren alles wat er zich in je ervaring afspeelt opmerkzaam waarnemen, zonder ook maar iets uit de weg te gaan. Dit soort van accepterend bewust aanwezig blijven met wat er is, bereidt je voor op de latere oefeningen in omgaan met emoties en gedachten. Je bewustzijn wordt er ook scherper van alsof je meer mega-pixels kweekt in je waarneming.

Meer over deze challenge  →

Naar de Challenge →

12-daagse challenge “Drops of heartfulness”

Een veilige bedding in jezelf cultiveren

In deze challenge gaan we de warme veilige bedding die al in onszelf zit, vinden en laten groeien en bloeien. Heartfulness training bevordert ook het oxytocine hormoon. Het heeft een transformerende impact op hoe je in het leven staat, verbetert je relaties met anderen rondom je, vergroot je gevoel voor verbondenheid en leert je openblijven bij emotionele pijn of stress om het te omvatten binnen een veilige bedding. Hier lopen wetenschap en eeuwenoude traditie door elkaar, want het trainen van heartfulness heeft zijn roots in het Mahayana Boeddhisme en word ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

“Ik heb het gevoel dat ik mezelf aan het ontdekken en herontdekken ben” – Rik

Naar de Challenge →


Challenge “Ont-dek je universele kracht”

Deze challenge is in progress…