Mijn demonen: aangename kennismaking?!

eventjes stilstaan bij onze innerlijke monsters

Meditatie-oefening:     Poppenkast van demonen – 13 min

Reflectie-vraagjes na de meditatie

Noteer voor jezelf de gedachten, herinneringen, emoties, neigingen, lichaamssensaties… die obstakels vormen om je waarden in je leven vorm te geven:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Soms is het moeilijk om onze eigen blinde vlekken te zien en hebben we wat hulp nodig. Misschien kan deze wordcloud met de ervaringen van anderen jou helpen. Het is ook een goed idee om bij deze oefening een coachingsgesprek bij mij aan te vragen omdat dit een belangrijk kruispunt in de online leeromgeving is.

Als je het moeilijk vindt om innerlijke obstakels te vinden, probeer dan eens een waarde in actie te brengen (zie je levenswaarden in je leven brengen).  Probeer ook eens de zelf-reflectie-oefeningen bij de modules “Gedachten” en “Emoties” (oefening 1, 3 & 4) om je meer bewust te worden van gedachten en emoties. Doe doorheen je dag af en toe een drie-minuten-adempauze om je bewust te worden van de gedachten en emoties die je doorheen de dag begeleiden. Of tijdens een meditatie zoals de ademfocus of een meditatie op gedachten en gevoelens, leer je ook je gedachten en emoties beter kennen.

Naar de volgende oefening