Coaching door Annelies

Ik ben van nature een nieuwsgierige vrouw die authenticiteit, veiligheid en spontaniteit hoog in het vaandel draagt. Mijn nieuwsgierigheid liet me niet alleen reizen doorheen Azië, maar ook doorheen verschillende psychotherapeutische stromingen en mijn eigen innerlijke landschap. In mijn gereedschapskist zit dus een kleurrijk palet aan technieken en ervaring dat ik inzet al naar gelang wat we op onze gezamenlijke reis tegenkomen in jouw landschap.

In de 19 jaar dat ik als klinisch psycholoog werkte in de Geestelijke Gezondheidszorg ontdekte ik dat mindfulness en op bewustzijn gebaseerde psychotherapeutische technieken zeer krachtige methodieken zijn. Mindfulness is voor mij het fundament voor wakkere, hartelijke, afgestemde aanwezigheid. Hetzij in het hier en nu via de zintuigen, hetzij voor zelfonderzoek. Het is de eerste stap naar mentale gezondheid, veerkracht en om je leven terug in eigen handen te nemen.

Naast mijn privépraktijk doceer ik aan hulpverleners of coaches in Arteveldehogeschool het toepassen van mindfulness-based interventies in individuele coaching. In 2019-2020 was ik de founding mother van vaardigleven.be, een gratis online leerplatform voor hulpverleners en cliënten in de geestelijke gezondheidszorg.

Mijn grootste peilers in mijn werk zijn wetenschappelijk onderzoek én mijn ervaring met mindfulness en boeddhistische meditatie sinds 1995.

Meer over mijn opleiding en ervaring →

Maak een afspraak →