Over deze online leeromgeving en learning community

 • Zoek je wat meer innerlijke stevigheid of rust in de hectiek van je leven?
 • Wil je de rijkdom van elk moment leren proeven?
 • Wil je voeling krijgen met wat er echt in je leeft?
 • Wil je bewuster omgaan met de stress van alledag, je gedachten of emoties?
 • Wil je je valkuilen, automatische copingsmechanismen of innerlijke demonen leren kennen en er constructiever mee omgaan?

Schrijf je in in een van onze cursussen om deel uit te maken van deze community aan mensen die gaan voor persoonlijke groei, zelfzorg en veerkracht. Daar nemen we je bij de hand om in een veilige bedding samen vaardigheden aan te leren die je draagkracht verhogen.

Of grasduin zelf gratis door de oefeningen van het online leerplatform met mindfulness-based tools en andere oefeningen uit de psychologie.

Naar het online leerplatform →

Je vind er meer dan 100 gratis ervaringsgerichte oefeningen in vaardigheidstraining, zelfonderzoek en zelfzorg. Ze zijn werkelijk het neusje van de zalm aan psychotherapeutische technieken die ik als psycholoog leerde kennen tijdens mijn loopbaan. De oefeningen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Alleen de oefeningen voor gevorderden staan achter een login.

“Heel fijn om op deze manier bij mezelf te komen” – Judith

Over de wetenschappelijke onderbouw →

Steven Laureys, dokter en neurowetenschapper vertelt mij over zijn wetenschappelijk onderzoek naar meditatie en de implicaties voor de gezondheidszorg:
In de mentale zorg is er zoveel meer wat we kunnen doen dan enkel naar pillen grijpen.“.

In de meerdaagse challenges neem ik je elke dag bij de hand en bouwen we stap voor stap jouw ervaringsgericht leerproces op.

Naar de challenges →

Wat kan je verwachten in deze online oefentuin?

In de online schatkist en de challenges zit een opbouw via verschillende fases:

 • We werken eerst aan je stabiliteit en aarding in het hier en nu, waardoor je meer rust kan vinden in je geest. Mindfulness is hier de basis vaardigheid.
 • We richten de blik naar binnen en krijgen voeling met wat er in je leeft, zodat je in het alledaagse leven voeling houdt met wat je nodig hebt.
 • We zakken af naar een stevige en veilige basis in jezelf om veerkrachtig in het leven te kunnen staan.
 • We leren kijken naar gedachten die hier en hoe ze jouw realiteit inkleuren. Door ze te zien als producties van je geest, verliezen ze aan kracht.
 • We leren emoties belichaamd te doorvoelen en een plek te geven via focusing. Zo krijgen ze de ruimte om hun natuurlijke weg van verwerking af te leggen in je lijf.
 • We leren vooral met meer zachtheid en mededogen naar onszelf te kijken, want dat is iets wat velen onder ons nog te leren hebben.
 • We ontdekken je innerlijke demonen die een waardevol leven in de weg staan en gaan hier verdiepend mee aan de slag opdat jij vrijer in je leven kan staan. We leren hun energie te transformeren naar bondgenoten op ons pad.

Welke tools worden hiertoe gebruikt?

We gebruiken concrete mindfulness vaardigheden om voeling te krijgen met het hier en nu.

Meer over mindfulness →

We gebruiken tools uit de acceptance & commitment therapy om van op een veilige afstand te leren kijken naar gedachten en emoties zonder te verzinken in het moeras dat onze geest soms is.

Via focusing leren we luisteren naar onze emoties.

Meer over focusing →

Met zelfcompassievaardigheden brengen we veel mildheid en zelfaanvaarding als antigif tegen de vaak zelfkritische gedachten die we produceren.

Via de feeding your demons techniek transformeren we de energie van je demonen of schaduwkant naar een bondgenoot in je leven.

Meer over feeding your demons →