Bodyscan met ingangspoorten voor een felt sense

Kies een van deze drie onderstaande oefeningen al naar gelang of je zin hebt om een kortere oefening te doen, of je de tijd wil en kan nemen om een langere oefening te doen en goed in te voelen.

Oefening 1: bodyscan met aandacht voor de felt sense – 16 min

In deze bodyscan gaan we aarden in ons lichaam als bodem en veilige bedding. Op het einde gaan we inzoomen op de poorten in ons lichaam die ons in contact kunnen brengen met wat er in ons leeft. Zo gaan we op een veerkrachtige manier subtiel even voeling nemen met wat er in ons leeft, zonder daardoor overspoelt te worden.


Oefening 2: bodyscan met aandacht voor de felt sense – 18 min

Waar kon je een felt sense in jezelf opmerken tijdens de bodyscan?
Wat vertelt jou dit over hoe jij er nu bij zit?

Oefening: je lichaam en je felt sense warm onthalen – 27 min

Deze oefening duurt iets langer en is nog meer vertragend om je de kans te geven in te tunen op je lichaam en de bewegende energie van gevoelens die in je lijf leven. We tunen op het eind van de oefening meer in op de regio rond de hals, het hart en de buik, omdat je daar subtiel contact kan maken met wat er in je leeft. In een latere oefening gaan we nog meer aan de slag met deze felt sense via focusing. Maar eerst is het verder trainen van je lichaamsbewustzijn, je aandacht en je innerlijke stabiliteit en mildheid van belang! Veel succes met deze langere oefening. Gun jezelf deze tijd en ruimte ;-).

Wat heb je allemaal opgemerkt tijdens deze oefening?