Meerdaagse challenges en groeitrajecten

In deze meerdaagse challenges neem ik je elke dag bij de hand en bouw ik jouw ervaringsgericht leerproces stap voor stap op. Ik geef je er per dag een selectie aan oefeningen (mind-training, reflectie en integratie-oefeningen in je dagelijkse leven) die op elkaar voortbouwen.

Challenge uit je hoofd in je lijf in 7 stappen

Je krijgt tijdens 7 dagen/stappen oefeningen aangeboden om meer voeling te krijgen met je lijf en te trainen in het telkens terugkeren naar het hier en nu. Tijdens deze challenge neem ik je in 7 stappen/dagen mee in de rijkdom die je lichaam je te bieden heeft. Mindfulness is niet alleen aandacht voor het lichaam of tot rust komen (wat soms wel een onbedoelde bijwerking kan zijn)! We trainen letterlijk je brein!

Lees hier meer over wat je in deze challenge kan vinden.


14-daagse challenge de adem als rustpunt nemen

Tijdens 2 weken gaan we elke dag samen 20 minuten oefenen. Je staat er dus niet allen voor!

Tijdens deze challenge gaan we elke dag 20 minuten oefenen, en dit gedurende 2 weken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat elke dag 20 minuten formeel oefenen, je brein al verandert en je mentaal welzijn significant verhoogt (Gotink et al, 2016).་ Maar als je al 5 minuten of 10 minuten kwalitatief oefent is het ook heel goed. We gebruiken de adem als ankerpunt in het hier en nu om de geest te stabiliseren. Dit vergroot je focus en de helderheid van je geest.


Acceptatie via het lichaam oefenen in 8 stappen

Tijdens deze 8-daagse neem ik je mee in een lichaamsgericht en ervaringsgericht leerproces waarbij je stapsgewijs je lichaam en geest traint. Ook al zijn de oefeningen lichaamsgericht, alles wat je in de oefeningen tegenkomt (en dat is elke keer weer anders) is krachtvoer voor jouw training van je bewustzijn en neuroplasticiteit in het omgaan met emoties.

Lees hier meer over wat je in deze challenge kan vinden.


Challenge: focus openen in 9 stappen

In deze challenge maakte ik een uitgelezen selectie van oefeningen die op elkaar voortbouwen om geleidelijk aan je bewustzijn vertrouwd te maken met andere zintuiggebieden en te openen naar keuzeloos gewaarzijn. We leren alles wat er zich in je ervaring afspeelt opmerkzaam waarnemen, zonder ook maar iets uit de weg te gaan. Dit soort van accepterend bewust aanwezig zijn met wat er is, bereidt je voor op de latere oefeningen in omgaan met emoties en gedachten.

Lees hier meer over de leerdoelen in deze fase.