Uit je hoofd in je lijf

In de pluktuin → ‘bodyscan’: kies je zelf je oefeningen om uit je hoofd en in je lijf te stappen.

In de Challenge → ‘uit je hoofd in je lijf, krijg je tijdens 7 dagen/stappen oefeningen aangeboden.

Tijdens deze challenge neem ik je in 7 stappen/dagen mee in de rijkdom die je lichaam je te bieden heeft. Mindfulness is niet alleen aandacht voor het lichaam of tot rust komen (wat soms wel een onbedoelde bijwerking kan zijn)! We trainen letterlijk je brein! Wil je graag meer lezen over de wetenschappelijke fundering hiervan →

 • Je leert je aandacht te richten in het hier en nu, én je traint ook in loslaten, iets wat we allen zo hard kunnen gebruiken.
 • Je leert gedachten en gevoelens opmerken, en weer loslaten, zonder in hun rivier meegesleurd te worden.
 • Je leert dus vakantie te nemen van de ratrace in je hoofd door telkens opnieuw uit je hersenspinsels en in je lijf te stappen.
 • Soms komt er een onverwachte paradoxale rust in je hoofd. Sommigen gebruiken de bodyscan daar alleen al voor, maar de bodyscan is meer dan dat!
 • We trainen niet alleen focus, maar merken ook onaangename en aangename ervaringen niet-oordelend en niet-reactief op, waarmee we een heldere ontspannen alerte opmerkzaamheid trainen. Dit zijn de fundamenten voor acceptatie waar we in latere challenges verder al doende op gaan oefenen.
 • We leren stabiliteit en positieve emoties belichaamd doorvoelen en boren hiermee ons innerlijke potentieel aan en ontdekken een diepere dimensie in onszelf.
 • Later in deze challenge leren we dieper in te tunen op wat er in je lijf allemaal leeft, soms komen we daarin ook gevoelens tegen.

Deze challenge geeft je onmiddellijk gratis toegang tot alle oefeningen:

 • Een keuze uit 10 korte of lange oefeningen formele training aan de hand van audio met meer of minder gesproken instructies/stiltes (+ 2 bonus oefeningen uit de oude doos). Reflectievraagjes na je training om je bewustzijn te vergroten.
 • 3 oefeningen uit de compassietraining om positieve emoties en je innerlijke positieve kracht te ont-dekken en te cultiveren.
 • 3 integratie-oefeningen om het geleerde in je dagelijkse leven te integreren.
 • Wat je tegenkomt tijdens de oefeningen kom je ook in je leven tegen. Via een zelfreflectie oefening hierbij, leer je jezelf weer wat beter kennen.
 • Je krijgt 8 tips en wegwijzertjes bij de typische valkuilen bij deze vaardigheidstraining.

Je kan ten alle tijde mijn hulplijn inschakelen stel dat je toch wat vastloopt of denkt dat je niet goed bezig bent… Aarzel dan niet om een 30 minuten online coaching (40€ via vdo-bellen) aan te vragen, waarin ik je steun en verder op weg help bij de typische valkuilen die met dit soort training gepaard gaan en die ik zelf al doende al goed heb kunnen verkennen. Meer over mij →

Ik geef je een rijke keuze aan oefeningen van in totaal elke dag +/- 24 minuten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elke dag 24 minuten formeel oefenen, het beste effect heeft.་De voorwaarde is wel dat je de instructies ter harte neemt en toepast, ongeacht wat je tegenkomt bij jezelf en het is dit kwalitatief oefenen dat een trainingseffect heeft. Alles wat je in de oefeningen tegenkomt (en dat is elke keer weer anders) is krachtvoer voor je beoefening en helpt je brein te trainen. Als je 5 minuten of 10 minuten kwalitatief oefent is het ook al heel goed en beter dan de oefening gewoon uit te zitten omdat het moet.